• -€100.00
Scheepvaart Museum
search
  • Scheepvaart Museum
  • Scheepvaart Museum
  • Scheepvaart Museum

Scheepvaart Museum

€500.00
€400.00 Save €100.00
No tax Shipped within 5 working days

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Quantity
In-stock

 

Secured order and payment

 

All parcels sent within 5 days and insured

 

In-store exchange

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is het nieuwste collector's item van KLM!

Donderdag 21 januari vond, ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie, een top plaats over de toekomst van de Europese luchtvaart. Omdat het museum in 2016 de lokatie is van een aantal belangrijke bijeenkomsten heeft KLM van het monument een replica gemaakt in Delfts blauw.

Het Scheepvaartmuseum is in 1656 ontworpen door de architect Daniël Stalpaert, als pakhuis van de admiraliteit van Amsterdam. Er lagen destijds kanonnen, zeilen, vlaggen en scheepsuitrusting voor de oorlogsvloot opgeslagen. In de tongewelven onder de binnenplaats kon zo'n 40.000 liter regenwater worden verzameld voor de drinkwatervoorziening van de schepen.

Het Zeemagazijn is gebouwd op 1800 palen op een kunstmatig eiland in de Amsterdamse haven. Nadat het gebouw in de 18e eeuw ging verzakken, moesten inderhaast aangebrachte steunberen instorting van het pand voorkomen. In 1791 brandde het Zeemagazijn bijna tot de grond toe af, alleen de buitenmuren bleven overeind staan. Na de herbouw werden de zwartgeblakerde bakstenen gevels wit gepleisterd, in een patroon alsof het van blokken zandsteen was gemaakt.

In 1795 viel Napoleon Nederland binnen en werd de Bataafse Republiek gesticht. De vijf Admiraliteiten werden opgeheven en vervangen door een nationale marine. Het Zeemagazijn werd een pakhuis voor de marine en bleef deze functie houden tot begin jaren '70 van de 20ste eeuw. In 2007 zijn bij een grondige restauratie de muren opnieuw wit gepleisterd, zoals ook gebeurde na de brand van 1791.

Van het nieuwe collector's item van KLM zijn 500 exemplaren gemaakt, de waarde ervan voor verzamelaars is (nog) niet bekend.

Bols
Scheepvaartmuseum
0.350000 kg
7 cm
6 cm

You might also like